Savjetovalište

Sjetveni kalendar povrća

sjetveni kalendar povrća

Sjetveni kalendar povrća po mjesecima

Zelena boja – Vrijeme sjetve/sadnje na otvorenom
🟤 Smeđa boja – Vrijeme berbe na otvorenom

Povrće Ožu Tra Svi Lip Srp Kol Ruj Lis Stu
Blitva 🟤 🟤 ✅🟤 🟤 ✅🟤 🟤
Ožu Tra Svi Lip Srp Kol Ruj Lis Stu
Bob 🟤 🟤 🟤
Ožu Tra Svi Lip Srp Kol Ruj Lis Stu
Brokula ✅🟤 🟤 🟤 🟤
Ožu Tra Svi Lip Srp Kol Ruj Lis Stu
Celer  ✅  ✅ 🟤 🟤 🟤
Ožu Tra Svi Lip Srp Kol Ruj Lis Stu
Crna rotkvica ✅🟤 🟤 ✅🟤 🟤 🟤
Ožu Tra Svi Lip Srp Kol Ruj Lis Stu
Crni korijen 🟤 🟤 🟤 🟤
Ožu Tra Svi Lip Srp Kol Ruj Lis Stu
Crvena cikla ✅🟤 🟤 🟤 🟤
Ožu Tra Svi Lip Srp Kol Ruj Lis Stu
Cvjetača ✅🟤 ✅🟤 🟤 🟤 🟤
Ožu Tra Svi Lip Srp Kol Ruj Lis Stu
Češnjak 🟤 🟤 🟤 🟤
Ožu Tra Svi Lip Srp Kol Ruj Lis Stu
Dinje  🟤  🟤
Ožu Tra Svi Lip Srp Kol Ruj Lis Stu
Endivija ✅🟤 ✅🟤 🟤 🟤 🟤
Ožu Tra Svi Lip Srp Kol Ruj Lis Stu
Grah – niski ✅🟤 ✅🟤 🟤 🟤
Ožu Tra Svi Lip Srp Kol Ruj Lis Stu
Grah – visoki 🟤 🟤 🟤
Ožu Tra Svi Lip Srp Kol Ruj Lis Stu
Grašak 🟤 ✅🟤 ✅🟤
Ožu Tra Svi Lip Srp Kol Ruj Lis Stu
Kelj ✅🟤 🟤 🟤 🟤 🟤 🟤
Ožu Tra Svi Lip Srp Kol Ruj Lis Stu
Korabica ✅🟤 ✅🟤 🟤  🟤
Ožu Tra Svi Lip Srp Kol Ruj Lis Stu
Krastavac 🟤 🟤 🟤 🟤
Ožu Tra Svi Lip Srp Kol Ruj Lis Stu
Krumpir 🟤 🟤 🟤 🟤
Ožu Tra Svi Lip Srp Kol Ruj Lis Stu
Kupus ✅🟤 ✅🟤 ✅🟤 🟤 🟤 🟤 🟤
Ožu Tra Svi Lip Srp Kol Ruj Lis Stu
Luk 🟤  🟤
Ožu Tra Svi Lip Srp Kol Ruj Lis Stu
Mrkva ✅🟤 ✅🟤 🟤 🟤 🟤 🟤
Ožu Tra Svi Lip Srp Kol Ruj Lis Stu
Paprika 🟤 🟤 🟤 🟤
Ožu Tra Svi Lip Srp Kol Ruj Lis Stu
Patlidžan 🟤 🟤
Ožu Tra Svi Lip Srp Kol Ruj Lis Stu
Peršin ✅🟤 ✅🟤 🟤 🟤 🟤 🟤 🟤
Ožu Tra Svi Lip Srp Kol Ruj Lis Stu
Radič 🟤 🟤 ✅🟤 ✅🟤 ✅🟤 🟤 🟤 🟤
Ožu Tra Svi Lip Srp Kol Ruj Lis Stu
Rajčica 🟤 🟤 🟤 🟤
Ožu Tra Svi Lip Srp Kol Ruj Lis Stu
Rotkvica ✅🟤 ✅🟤 ✅🟤 ✅🟤 ✅🟤 ✅🟤 🟤
Ožu Tra Svi Lip Srp Kol Ruj Lis Stu
Salata ✅🟤 ✅🟤 ✅🟤
Ožu Tra Svi Lip Srp Kol Ruj Lis Stu
Špinat ✅🟤 ✅🟤 ✅🟤 🟤
Ožu Tra Svi Lip Srp Kol Ruj Lis Stu
Tikvice 🟤 🟤 🟤
Ožu Tra Svi Lip Srp Kol Ruj Lis Stu
Vlasac ✅🟤 🟤 🟤 🟤 🟤 🟤 🟤
Ožu Tra Svi Lip Srp Kol Ruj Lis Stu

Zelena boja – Vrijeme sjetve/sadnje na otvorenom
🟤 Smeđa boja – Vrijeme berbe na otvorenom

Sadnja na otvorenom obično započinje u ožujku ili travnju, kada temperature rastu. Biljke poput rajčice, paprika i tikvica sade se u svibnju nakon što prođe opasnost od mraza. Zimske kulture poput kelja i poriluka sade se kasno ljeti za jesensku i zimsku berbu.