NAMJENA PROIZVODA: Za bistrenje mošta i prešanog vina, za termovinifikaciju.
UČINAK NA VINO: Enzim Lallzyme HC omogućuje brzo bistrenje mošta i prešanog vina, što znači kraći kontakt između mošta i čestica zamućenja, čime se smanjuje rizik od nepoželjnih okusa u vinu. Također se može koristiti za bistrenje mošta flotacijom. Kada se primjenjuje na prešano vino, značajno poboljšava filtrabilnost vina.
DOZIRANJE: Za bistrenje mošta 0,5–1 g/hl. Trajanje tretmana 3–12 h na temperaturi 5–20 °C. Za flotaciju mošta 1 g/hl. Za bistrenje prešanog vina 1 g/hl, trajanje tretmana 1–8 dana na temperaturi 15–25 °C. Doza se proporcionalno povećava ako je zamućenje veće, grožđe zaraženo botritisom ili su pH i/ili temperatura mošta niži.
UPUTE ZA UPOTREBU: Otopiti enzim u odgovarajućoj količini vode ili mošta (npr. 1 gram enzima u 100 grama tekućine) i dobro umiješati u ostatak mošta.