NAMJENA PROIZVODA: Enzim Lallzyme OE namijenjen je za maceraciju crnog grožđa i dobivanje vina punog ili srednje punog tijela, kao i za maceraciju aromatski neutralnih sorti bijelog grožđa.
UČINAK NA VINO: Visokokoncentrirana pektinaza sa srednje izraženim sekundarnim aktivnostima (celulaza, hemicelulaza) pruža učinkovit, ali nježan ekstrakcijski efekt.
DOZIRANJE: 1–1,5 g/hl.
UPUTE ZA UPOTREBU: Otopiti enzim u odgovarajućoj količini vode ili mošta (npr. 1 gram enzima u 100 grama tekućine) i dobro umiješati u ostatak kljuka.
-
Za fermentaciju u kontaktu s pokožicom (neutralno i zdravo bijelo grožđe) na temperaturi 8–14 °C tijekom 2–12 sati: 1–1,5 g/hl.
-
Za fermentaciju u kontaktu s pokožicom na temperaturi 18–28 °C tijekom 2–12 dana: 1 g/hl.