Organska zemlja za orhideje 10 L

Original price was: 5,18 €.Current price is: 4,82 €.

Opis proizvoda

Organska zemlja za orhideje namijenjena je uzgoju i rastu svih vrsta orhideja. Sastav zemlje za orhideje poboljšava vodno-zračni režim te rahli zemlju. Supstrat za orhideje HomeOgarden sadrži komadiće kokosove kore, koji dobro zadržavaju vlagu i smanjuju  potrebu za zalijevanjem do 50%. Rezultat su zdrave i procvjetale orhideje koje će uljepšati svaki kutak vašeg doma!

Zašto odabrati HomeOgarden Organsku zemlju za orhideje:

 • Poboljšava uvjete uzgoja za orhideje.
 • Zemlja za orhideje učinkovito zadržava vlagu.
 • Smanjena je potreba za zalijevanjem.
 • Ima neutralan pH.
 • Biorazgradivo i ekološki prihvatiljivo.
 • Ne sadrži umjetna gnojiva i druge dodatke.
 • HomeOgarden zemlja za orhideje ima EKO certifikat.

Organska zemlja za orhideje

Orhideje potječu iz tropskog podneblja. Znate li koja biljka također voli trope? Kokos! Postao je prava senzacija u vrtlarstvu. Osim hranjivih sastojaka, supstrat za orhideje sadrži prirodne i organske komadiće kokosove kore.

Dvije najveće prednosti supstrata za orhideje su izuzetno zadržavanje vlage i rahljenje tla. Komadići kokosa su pahuljaste strukture i u zemlji stvaraju zračne mjehuriće, što je posebno ugodno za korijen biljke. Istodobno, kokos smanjuje potrebu za zalijevanjem za čak pola.

Razgradnjom biorazgradivih kokosovih dijelova, zemlja će se također nahraniti dodatnim mineralima. Prirodni supstrat za orhideje izvrsna je baza koja omogućava orhidejama dobro ukorjenjivanje, razvoj zračnih korijena, zdrav rast i lijepo cvjetanje.

Organska zemlja za orhideje – priprema

 • Otvorite ambalažu i blok supstrata postavite u veliku posudu.
 • Za jedno pakiranje potrebno je 4-5 litara vode, a dobiti ćete 10 l zemlje.
 • Polako dolijevajte vodu, a zatim pričekajte 10-15 minuta da supstrat dobro upije vodu.
 • Pripremljen supstrat promiješajte rukama i lagano gnječite da se kokosovi komadići ravnomjerno namoče.

Upotreba i specifičnosti proizvoda

Je li supstrat za orhideje pogodan za moje orhideje?

Organska zemlja za orhideje prirodni je supstrat pogodan za sve vrste orhideja.

Na koje načine upotrijebiti HomeOgarden zemlju za orhideje?

Organsku zemlju za orhideje koristite kao podlogu za novu sjetvu, sadnju ili presađivanje.

Koliko Organske zemlje za orhideje mi je potrebno?

Supstrat je stisnut u blok. Jedno pakiranje teži 650 g, a nakon dodavanja vode dobiti ćete 10 l pripremljenog supstrata.

Što sadrži HomeOgarden supstrat za orhideje?

100 % biljni, prirodan i organski supstrat iz vlakana kokosovih palmi. Sadržaj kokosovih dijelova veličine 18 – 25 mm 60% i 5 – 15 mm 40%.  Suha tvar min 95%. Ukupni dušik 0,09%, fosforni pentoksid 0,12%, kalijev oksid 0,15%, kalcijev oksid 0,19%, magnezijev oksid 0,17% u suhoj tvari. PH je neutralan. Supstrat ne sadrži treset.

U koje doba godine koristiti zemlju za orhideje?

Supstrat možete koristiti tijekom cijele godine.

Kako zalijevati biljke koje rastu u HomeOgarden supstratu za orhideje?

Budite oprezni kod zalijevanja! Zbog izvrsnog zadržavanja vlage, za zalijevanje će vam trebati puno manje vode nego inače. Kod orhideja brzo dođe do previše zalijevanja, pa im je potrebna posebna njega.

Kako postići najbolje rezultate?

Maksimalnu potporu biljkama pružite odgovarajućim hranjivim tvarima, Prije sjetve, sadnje ili presađivanja preporučujemo vam da dodate prirodno organsko gnojivo za orhideje Prekrasne orhideje.

Biljke će imati dovoljno hrane za snažno korijenje i stvaranje šarenih cvjetova. Gnojivo za orhideje Prekrasne orhideje prirodno jača orhideje i povećava njihovu otpornost na razne vrste stresa.

I orhideje možemo uzgajati organski

HomeOgarden supstrat za orhideje je 100% biljni te je prirodno i ekološko prihvatljiv. Organska zemlja za orhideje, za razliku od većine supstrata na tržištu, nije napravljena od treseta. Većina tresetišta nalazi se u blizini industrijskih zona, pa treset loše kvalitete često sadrži puno teških metala i drugih štetnih toksina.

Dijelići kokosove kore su nusproizvod prerade kokosa i zato su ekološki prihvatljivi. Kokosovim dijelovima treba do 3 godine da se potpuno razgrade. Nakon razgradnje, tlo će se dodatno nahraniti. Iz tog razloga kokosovi dijelovi su organsko i održivo rješenje za cvjetajuće orhideje.

Zbog svog kvalitetnog i ekološki prihvatljivog sastava, HomeOgarden zemlja za orhideje posjeduje i EKO certifikat Fakulteta poljoprivrednih i biosistemskih znanosti, Instituta za ekološku poljoprivredu.

SKU: 85804 Kategorije: , , Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 3,85 €