Ampexio 150 gr

Original price was: 19,63 €.Current price is: 18,26 €.

PROIZVOD JE PROFESIONALNO SREDSTVO TE SE ZAKONSKI MOŽE PODIĆI I PLATITI ISKLJUČIVO U LJEKARNI.

Opis proizvoda

Ampexio

Novi kombinirani fungicid na osnovi Mandipropamida i Zoksamida, namijenjen za suzbijanje plamenjače vinove loze Plasmopara viticola.

Sastav: 250 g/kg Mandipropamid; Zoksamid 240g/kg
Grupa: Grupa H5 (mandipropamid) i Grupa B3 (zoksamid)

AMPEXIO ne sadrži klasične organske fungicide na osnovi mankozeba, folpeta i bakra što ga čini iznimno interesantnim u programu zaštite vinove loze jer se odlično uklapa u antirezistentnu strategiju i osigurava visoku učinkovitost.Ovaj fungicid blokira patogena na dva različita mjesta u razvojnom ciklusu (sinteza fosfolipida i stvaranje mikrotubula). Odlično se veže na voštanu prevlaku i već 30-60 min nakon tretiranja kiša teško ispire depozit sredstva što je izuzetno značajno za zaštitu bobica grozda u najosjetljivijoj fazi razvoja.

AMPEXIO se preporučuje preventivno, a zbog osobina translaminarnog kretanja mandipropamida u listu iskazuje i kraće kurativno djelovanje (24 sata nakon infekcije).

Zbog svega navedenog  AMPEXIO se može pozicionirati od početka cvatnje pa sve do fenofaze zatvaranja grozda.

Dozvoljene su najviše 3 primjene tijekom vegetacije u dozi 0,5 kg/ha (50 g na 1000 m2). Karenca je 21 dan. Nema ograničenja za miješanje s standardnim proizvodima koji se koriste u vinovoj lozi.

SKU: 32743 Kategorije: , Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 18,26 €