Mikal Premium F 1 kg

Upit za proizvod

    PROIZVOD JE PROFESIONALNO SREDSTVO TE SE ZAKONSKI MOŽE PODIĆI I PLATITI ISKLJUČIVO U LJEKARNI.

    Opis proizvoda

    Mikal Premium F

    Mikal Premium F proizvod iz obitelji Mikal Flash, nadograđen iprovalikarbom. Iprovalikarb u formulaciji omogućuje snažnije i dugotrajnije djelovanje na plamenjaču. Mikal Premium F će vas spasiti i u slučaju najpovoljnijih uvjeta za razvoj plamenjače. Pripravak suzbija i crnu pjegavost mladica vinove loze.

    Sastav

    Fosetil-Al (50 %),
    Folpet (25 %),
    Iprovalikarb (4 %)

    Formulacija

    Močive samodispergirajuće granule (WG)

    Pakiranja

    1 kg,
    200 g

    Priprema sredstva za upotrebu

    Rezervoar prskalice napuniti do polovice čistom vodom i nakon toga dodati propisanu količinu preparata. Potom napuniti spremnik (rezervoar) prskalice vodom do vrha uz stalno miješanje.

    Primjena

    Vinova loza
    – Plamenjača (Plasmopara viticola)
    – Crna pjegavost (Phomopsis viticola)
    Primijeniti u količini 3 kg/ha uz utrošak 1000 L škropiva/ha.
    Karenca: 42 dana
    Max broj primjena: 3

    Miješanje

    Sredstvo se ne smije miješati sa fungicidima na osnovi bakra, ditiokarbamata i lužnatim preparatima.

    Ograničenja

    Može se najviše 3 puta koristiti u vegetaciji u razmacima od 12-14 dana.

    Zaštita okoliša

    Kod primjene treba spriječiti kontaminaciju bunara, vodotokova, jezera i izvorišta voda, radeći na najmanje 20 m udaljenosti od njih. Sredstvo se ne smije bacati u kanalizaciju. Ne smije se prskati po velikoj vrućini ni jakom vjetru, kako ne bi došlo do zanošenja sredstva na susjedne kulture, vode, zrak ili na zemlju i tako do zagađivanja životne sredine.

    Skladištenje i čuvanje

    Čuvati dobro zatvoreno u izvornoj ambalaži u zaključanoj prostoriji izvan dohvata djece. Prostor treba biti suh, prohladan i dobro provjetren, bez hrane, pića i stočne hrane. Sredstvo mora biti odvojeno od izvora paljenja (zabranjeno pušenje), zapaljivog materijala i eksplozivnih materijala. Temperatura ne smije biti niža od 5 °C ni viša od 30 °C.