Motivell 4SC 1 L

Original price was: 16,21 €.Current price is: 15,08 €.

PROIZVOD JE PROFESIONALNO SREDSTVO TE SE ZAKONSKI MOŽE PODIĆI I PLATITI ISKLJUČIVO U LJEKARNI.

Težina 1,4 kg

Opis proizvoda

MOTIVELL 4SC
Dolazi u pakiranju 500 ml, 1l

Herbicid za suzbijanje jednogodišnjih uskolisnih korova, jednogodišnjih širokolisnih korova te višegodišnjih uskolisnih korova iz rizoma i iz sjemena.

Kukuruz (bez podusjeva)
(Zea mays)
Karenca: 63 dana u merkantilnom kukuruzu i 35 dana za silažni kukuruz
jednogodišnji travni korovi
Primjena: Koristi se za suzbijanje jednogodišnjih uskolisnih korova: koštan(Echinochola crus-gali), muharike(Stelaria spp.), divlje proso(Panicum spp.), svračica(Digitaria spp.) i nekih drugih. Primjenjuje se u količini 1-1,25 l/ha (100-125 ml preparata u 30 l vode na 1000 m^2). Niža količina koristi se za suzbijanje jednogodišnjih korova u manjim razvojnim fazama, a viša količina u kasnijim fazama razvoja sjemenskih, kao i protiv višegodišnjih travnih korova. Ukoliko je nicanje korova jednoliko, koristi se u jednokratnom tretmanu u fazi 3-6 listova kukuruza, odnosno u razdvojenoj primjeni 2 puta po pola količine, ako je nicanje korova produženo. Prvi puta primjenjuje se kada je kukuruz 10-15 cm visine. drugo tretiranje obaviti nakon 7-10 dana(čest slučaj kod jake zakorovljenosti divljim prosom). Osjetljive fenološke faze korova su slijedeće: Sorghum halepense iz sjemena u fazi 3-5 listov, Sorghum halapense iz rizoma:15-30 cm visine, Agropyron repens:od 3 lista do 25 cm visine, Echinchola crus-galli i Setaria spp: od 2 lista do busanja, Panicum spp. i Digitaria sanguinalis:od 1-3 lista, Ambrosia elatior i Chenopodium album: do 2 lista, Amaranthus spp. i Polygonum persicaria: do 4 lista. Herbicidni učinak MOTIVELL- a slabiji je u slučaju duže suše jer je smanjena apsorpcija djelatne tvari. Za proširenje spektra djelovanja na širokolisne korove može se kombinirati s herbicidima na osnovi dikambe, atrazina ili bromoksinila. Radi poboljšanja djelovanja može mu se dodati 0,1 do 0,2 l/ha neionskog okvašivača(Extravon, Citowett, Trend)posebno kod suzbijanja pirike i divljeg siraka. Za izbjegavanje problema ograničenja plodoreda, posebno u aridinim područjima kao i na svim tlima čiji je pH viši od 6,5(uKCI), može se koristiti u kombinaciji: pola doze Motivella+pola doze Tarota 25 DF i okvašivača. 2,4-D smije se koristiti odvojeno najranije 7 dana nakon primjene Motivella.
Maksimalni broj tretiranja u sezoni: 1
Dodatne informacije: Za suzbijanje:jednogodišnjih uskolisnih korova: koštan muharike (Stelaria spp.), divlje proso (Panicum spp.),nekih drugih, i jednogodišnjih širokolisnih korova: štir (Amsrsnthus spp.) europski mračnjak (Abutilon theoprasti); pelinasta ambrozija (Ambrosia elatior), loboda (Chenopodium spp.), Atriplex patula), dvornika (Polygonum spp.), obična dikica (Xanthium strumarium) i nekih drugih, te višegodišnjih uskolisnih (travnih) korova iz rizoma i iz sjemena: pirike (Agropyron repens) i divljeg sirka (Sorghum halepense).

Višegodišnji travni korovi
Primjena: Koristi se za suzbijanje jednogodišnjih širokolisnih korova: štir(Amaranthus spp.), europski mračnjak(Abutilon theoprasti), pelinasta ambrozija(Ambrosia elatior), loboda(Chenopodium spp, Atriplex patula), dvornika(Polygonum spp.), obična dikica(Xanthium strumarium) i nekih drugih. Primjenjuje se u količini 1-1,25 l/ha (100-125 ml preparata u 30 l vode na 1000 m^2). Niža količina koristi se za suzbijanje jednogodišnjih korova u manjim razvojnim fazama, a viša količina u kasnijim fazama razvoja sjemenskih, kao i protiv višegodišnjih travnih korova. Ukoliko je nicanje korova jednoliko, koristi se u jednokratnom tretmanu u fazi 3-6 listova kukuruza, odnosno u razdvojenoj primjeni 2 puta po pola količine, ako je nicanje korova produženo. Prvi puta primjenjuje se kada je kukuruz 10-15 cm visine. drugo tretiranje obaviti nakon 7-10 dana(čest slučaj kod jake zakorovljenosti divljim prosom). Osjetljive fenološke faze korova su slijedeće: Sorghum halepense iz sjemena u fazi 3-5 listov, Sorghum halapense iz rizoma:15-30 cm visine, Agropyron repens:od 3 lista do 25 cm visine, Echinchola crus-galli i Setaria spp: od 2 lista do busanja, Panicum spp. i Digitaria sanguinalis:od 1-3 lista, Ambrosia elatior i Chenopodium album: do 2 lista, Amaranthus spp. i Polygonum persicaria: do 4 lista. Herbicidni učinak MOTIVELL- a slabiji je u slučaju duže suše jer je smanjena apsorpcija djelatne tvari. Za proširenje spektra djelovanja na širokolisne korove može se kombinirati s herbicidima na osnovi dikambe, atrazina ili bromoksinila. Radi poboljšanja djelovanja može mu se dodati 0,1 do 0,2 l/ha neionskog okvašivača(Extravon, Citowett, Trend)posebno kod suzbijanja pirike i divljeg siraka. Za izbjegavanje problema ograničenja plodoreda, posebno u aridinim područjima kao i na svim tlima čiji je pH viši od 6,5(uKCI), može se koristiti u kombinaciji: pola doze Motivella+pola doze Tarota 25 DF i okvašivača. 2,4-D smije se koristiti odvojeno najranije 7 dana nakon primjene Motivella.
Maksimalni broj tretiranja u sezoni: 1
Dodatne informacije: Za suzbijanje:jednogodišnjih uskolisnih korova: koštan muharike (Stelaria spp.), divlje proso (Panicum spp.),nekih drugih, i jednogodišnjih širokolisnih korova: štir (Amsrsnthus spp.) europski mračnjak (Abutilon theoprasti); pelinasta ambrozija (Ambrosia elatior), loboda (Chenopodium spp.), Atriplex patula), dvornika (Polygonum spp.), obična dikica (Xanthium strumarium) i nekih drugih, te višegodišnjih uskolisnih (travnih) korova iz rizoma i iz sjemena: pirike (Agropyron repens) i divljeg sirka (Sorghum halepense).

Jednogodišnji širokolisni korovi
Primjena: Za suzbijanje jednogodišnjih širokolisnih korova: štir (Amaranthus spp.) europski mračnjak (Abutilon theoprasti); pelinasta ambrozija (Ambrosia elatior), loboda (Chenopodium spp., Atriplex patula), dvornika (Polygonum spp.), obična dikica (Xanthium strumarium) i nekih drugih.Primjenjuje se u količini 1-1,25 l/ha (100-125 ml preparata u 30 l vode na 1000 m2). Niža količina koristi se za suzbijanje jednogodišnjih korova u manjim razvojnim fazama.Ukoliko je nicanje korova jednoliko, koristi se u jednokratnom tretmanu u fazi 3-6 listova kukuruza, odnosno u razdvojenoj primjeni 2 puta po pola količine, ako je nicanje korova produženo. Prvi puta primjenjuje se kada je kukuruz 10-15 cm visine. Drugo tretiranje obaviti nakon 7-10 dana (čest slučaj kod jake zakorovljenosti divljim prosom).za proširenje spektra djelovanja na širokolisne korove može se kombinirati s herbicidima na osnovi dikambe, atrazina ili bromoksinila, Radi poboljšanja djelovanja može mu se dodati 0,1 do 0,2 l/ha neionskog okvašivača (Extravon, Citowett, Trend) posebno kod suzbijanja pirike i divljeg sirka. za izbjegavanje problema ograničenja plodoreda, posebno u aridnim područjima kao i na svim tlima čiji je pH viši od 6,5 (uKCl), može se koristiti u kombinaciji: pola doze MotiveIla + pola doze Tarota 25 DF i okvašivača. 2,4-D smije se koristiti odvojeno najranije 7 dana nakon primjene Motivella.
Maksimalni broj tretiranja u sezoni: 1

SKU: 30081 Kategorije: , , Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 14,02 €