Sencor SC 600 1L

Original price was: 70,72 €.Current price is: 65,77 €.

PROIZVOD JE PROFESIONALNO SREDSTVO TE SE ZAKONSKI MOŽE PODIĆI I PLATITI ISKLJUČIVO U LJEKARNI.

Opis proizvoda

Sencor SC 600

SENCOR SC 600 je herbicid širokog spektra djelovanja namijenjen suzbijanju jednogodišnjih širokolisnih korova u krumpiru, soji, rajčici i šparogama.

Prednosti

 

  • Provjerena učinkovitost
  • Poboljšana tekuća formulacija
  • Jednostavnija i fleksibilnija primjena
  • Dugotrajno, rezidualno djelovanje
  • Siguran i za osjetljive usjeve

 

Sastav

metribuzin (600 g/L)

Formulacija

Koncentrat za suspenziju (SC)

Pakiranja

100 mL,
1 L

Registrirane primjene

Rajčica, mrkva, šparoga, krumpir, celer korijenaš i pastrnjak

Priprema sredstva za upotrebu

Priprema sredstva za primjenu:

1. Provjeriti da li je stroj za primjenu pesticida čist i ispravan, ukoliko nije čist sve dijelove stroja za primjenu pesticida dobro oprati. Podesiti stroj za primjenu pesticida tako da protok bude jednoličan.

2. Prije otvaranja ambalaže, sadržaj dobro protresti.

3. Potrebnu količinu sredstva SENCOR SC 600 uliti u spremnik stroja za primjenu pesticida koji je napunjen do pola potrebnom količinom vode u kojem je uključena miješalica.

4. Dopuniti spremnik stroja za primjenu pesticida preostalom potrebnom količinom vode uz stalno miješanje. Nastaviti miješati za vrijeme tretiranja i eventualnog stajanja u polju.

Pripremljeno škropivo utrošiti istog dana.

Primjena

Rajčica
Jednogodišnji širokolisni korovi.
U rajčici iz sjemena sredstvo se primjenjuje u količini 0,55 l/ha u stadiju od 5-6 listova usjeva. U rajčici iz presadnica sredstvo se može primjenjivati prije sadnje ili poslije sadnje, nakon što se biljka dobro ukorijeni, u količini 0,55 l/ha.
Utrošak vode: 250-300 l/ha.
Broj primjena: 1x;
Karenca: OVP.

Mrkva
Jednogodišnji širokolisni korovi.
Jednokratna primjena u stadiju razvoja od 4-6 listova kulture u količini 0,35 l/ha uz utrošak vode 250- 300 l/ha ili dvokratna primjena u podijeljenoj (split) aplikaciji, prvi puta primijeniti u stadiju razvoja 1-2 prava lista kulture u količini 0,08-0,12 l/ ha, a drugi puta u stadiju razvoja 4-6 listova kulture u količini 0,12-0,20 l/ha.
Maksimalan utrošak sredstva je 0,35 l/ha.
Broj primjena: 1x,
Karenca: 42 dana.

Šparoga
Jednogodišnji širokolisni korovi.
Primjenjuje se u količini od 0,9 l/ha u etabliranom usjevu, u rano proljeće nakon zagrtanja, dok su izboji još ispod površine tla ili nakon sjetve na površini bez biljaka.
Utrošak vode: 250-300 l/ha.
Broj primjena: 1x;
Karenca: OVP.

Krumpir
Jednogodišnji širokolisni korovi.
Primjenjuje se prije nicanja krumpira (pre-em) u količini 0,9 l/ha ili nakon nicanja krumpira (postem), kada je duljina izdanaka u prosjeku 5-10 cm, u količini 0,55 l/ha.
Utrošak vode: 250-300 l/ha.
Broj primjena: 1x,
Karenca: OVP.

Celer korijenaš i pastrnjak
Jednogodišnji širokolisni korovi.
Primjena: jednokratno u količini od 0,35 l/ha, kada je kultura u stadiju razvoja 4-6 listova ili dvokratno u podijeljenoj (split) aplikaciji, prvi puta u količini od 0,08-0,12 l/ha kada je kultura u stadiju razvoja 1-2 prava lista, a drugi puta u količini 0,12-0,2 l/ha u stadiju razvoja 4-6 listova.
Utrošak vode: 250 – 300 l/ha. Maksimalna dozvoljena količina sredstva u jednoj vegetacijskoj sezoni iznosi 0,35 l/ha.
Broj primjena: 1x,
Karenca: 42 dana

Napomena
Dodatne informacije: Sredstvo SENCOR® SC 600 smije se koristiti najviše jedanput godišnje na istoj površini (jednokratno ili dvokratno (split aplikacija)). Prije primjene na većim površinama, preporuča se provjeriti selektivnost sredstva SENCOR® SC 600 na manjim površinama.

Ograničenja

Sredstvo se ne smije upotrebljavati nakon nicanja na ranim sortama krumpira: Jaerla, SV 77/40 i 76/48, Dobrin, Eva, Jetta, Voran, Wineta, Labella, White Lady, Shepody, Fambo i Laura. Pri uporabi sredstva na novim sortama krumpira savjetovati se sa zastupnikom ili proizvođačem. Budući da je sortna lista podložna promjenama, o osjetljivosti na herbicide u svakom slučaju zatražite obavijest i od vlasnika sorte.

Prilikom primjene sredstva SENCOR SC 600 spriječiti zanošenje škropiva na susjedne kulture.

Zaštita okoliša

Kod primjene sredstva SENCOR SC 600 moraju se poštivati propisi o vodama s ciljem zaštite voda. Sredstvo SENCOR SC 600 ne smije se primjenjivati u kraškim područjima te laganim pjeskovitim, skeletnim i svim ostalim tlima na kojima je povećan rizik ispiranja u podzemne vode. Zabranjena je primjena na nagnutim površinama sklonim eroziji zbog odnošenja i nakupljanja ostataka u nižim etažama i mogućeg onečišćenja površinskih voda u podnožju padine.

Ako drugim propisima nije propisan veći sigurnosni razmak, radi zaštite korisnih i neciljanih organizama mora se poštivati sigurnosni razmak od površinske vode – mjereći od ruba obale, koji za dopuštene primjene iznosi najmanje 15 metara. Ne tretirati po vjetrovitom vremenu.

Ostaci sredstva i škropiva ne smiju se izlijevati u površinske vode, kanalizaciju, dvorišne i stajske odvode. Stroj za primjenu pesticida i sapnice (mlaznice, dize) treba prati na polju, na mjestima gdje sredstvo ne može doprijeti u površinske vode i gdje nema opasnosti za ljude i životinje.

Strategija sprječavanja pojave rezistentnosti

Ponovljena upotreba sredstava na osnovi aktivnih tvari iz istih skupina ili onih koji imaju jednak mehanizam djelovanja na istim površinama tijekom više godina može dovesti do razvijanja rezistentnosti kod osjetljivijih korovnih vrsta. Da bi se takav rizik smanjio preporuča se, na istoj površini, mijenjati ili miješati sredstva različitog mehanizma djelovanja te primjenjivati agrotehničke mjere.

Skladištenje i čuvanje

Sredstvo se mora skladištiti i čuvati u dobro zatvorenoj originalnoj ambalaži, s originalnom etiketom, zaštićen od sunčevih zraka i vlage, na prozračnom i suhom mjestu, u posebnoj prostoriji odvojeno od hrane, pića i hrane za životinje i drugih proizvoda te izvan dohvata djece, nestručnih osoba i životinja. Sredstvo zaštiti od smrzavanja.

SKU: 34093 Kategorije: , , Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 65,77 €