-7%
Leimay S 1L
Leimay S je potpuno novi proizvod na hrvatskom tržištu na osnovi djelatne tvari amisulbrom koja pripada grupi unutarnjih inhibitora kvinona. Koristi se za suzbijanje plamenjače na vinovoj lozi i krumpiru.
Značajke proizvoda Leimay S
- Leimay pomaže kod antisporulantnog djelovanja
- teško se ispire oborinama
- prikladan za antirezistentne programe zaštite
- Leimay S se može miješati s ostalim proizvodima u zaštiti loze (Al-fosetil, folpet, cimoksanil i bakar)
- izuzentno kratka karenca u krumpiru
Kulture i štetni organizmi
Rajčica (na otvorenom) (Solanum lycopersicum) Karenca: 3 dana Maksimalni broj tretiranja u sezoni: 3 |
plamenjača (Phytophthora infestans) Primjena: u količini 0,4-0,6 L/ha. Sredstvo se primjenjuje u razdobljima povoljnima za razvoj bolesti, od faze otvaranja cvjetova do faze zrelosti plodova (BBCH 63-88), uz utrošak vode 100-600 L/ha. Sredstvo se može koristiti najviše tri puta tijekom vegetacijske sezone, uz razmak od 7-10 dana između primjena. Maksimalni broj tretiranja u sezoni: 3 |
Patlidžan (na otvorenom) (Solanum melongena) Karenca: 3 dana Maksimalni broj tretiranja u sezoni: 3 |
plamenjača (Phytophthora infestans) Primjena: u količini 0,4-0,6 L/ha. Sredstvo se primjenjuje u razdobljima povoljnima za razvoj bolesti, od faze otvaranja cvjetova do faze zrelosti plodova (BBCH 63-88), uz utrošak vode 100-600 L/ha. Sredstvo se može koristiti najviše tri puta tijekom vegetacijske sezone, uz razmak od 7-10 dana između primjena. Maksimalni broj tretiranja u sezoni: 3 |
Salata (na otvorenom) (Lactuca sativa) Karenca: 3 dana Maksimalni broj tretiranja u sezoni: 3 |
plamenjača (Bremia lactucae) Primjena: u količini 0,4-0,6 L/ha. Sredstvo se primjenjuje u razdobljima povoljnima za razvoj bolesti, od faze rozete do kraja vegetacije (BBCH 21-91), uz utrošak vode 100-400 L/ha. Sredstvo se na salati može koristiti najviše tri puta tijekom vegetacijske sezone, uz razmak od 7-10 dana između primjena. Maksimalni broj tretiranja u sezoni: 3 |
Vinova loza (vinske sorte) (Vitis vinifera) Karenca: 28 dana Maksimalni broj tretiranja u sezoni: 3 |
plamenjača (Plasmopara viticola) Primjena: u količini 0,375 L/ha. Sredstvo se primjenjuje u razdobljima povoljnima za razvoj bolesti, od faze drugog lista do omekšavanja („šare“) bobica (BBCH 12-83), uz utrošak vode 100-1000 L/ha. Sredstvo se na vinovoj lozi može koristiti najviše tri puta tijekom vegetacijske sezone, uz razmak od 7-10 dana između primjena. Maksimalni broj tretiranja u sezoni: 3 |
Vinova loza (stolne sorte) (Vitis vinifera) Karenca: 28 dana Maksimalni broj tretiranja u sezoni: 3 |
plamenjača (Plasmopara viticola) Primjena: u količini 0,375 L/ha. Sredstvo se primjenjuje u razdobljima povoljnima za razvoj bolesti, od faze drugog lista do omekšavanja („šare“) bobica (BBCH 12-83), uz utrošak vode 100-1000 L/ha. Sredstvo se na vinovoj lozi može koristiti najviše tri puta tijekom vegetacijske sezone, uz razmak od 7-10 dana između primjena. Maksimalni broj tretiranja u sezoni: 3 |
Krumpir (na otvorenom) (Solanum tuberosum) Karenca: 7 dana Maksimalni broj tretiranja u sezoni: 3 |
plamenjača (Phytophthora infestans) Primjena: u količini 0,4-0,5 L/ha. Sredstvo se primjenjuje u razdobljima povoljnima za razvoj bolesti, od faze prvog postranog izboja do početka žućenja listova (BBCH 21-91), uz utrošak vode 200-600 L/ha. Sredstvo se na krumpiru može koristiti najviše tri puta tijekom vegetacijske sezone, uz razmak od 7-10 dana između primjena. Maksimalni broj tretiranja u sezoni: 3 |