Leimay S 1 L

Upit za proizvod

    PROIZVOD JE PROFESIONALNO SREDSTVO TE SE ZAKONSKI MOŽE PODIĆI I PLATITI ISKLJUČIVO U LJEKARNI.

    Opis proizvoda

    Leimay S 1L

    Leimay S je potpuno novi proizvod na hrvatskom tržištu na osnovi djelatne tvari amisulbrom koja pripada grupi unutarnjih inhibitora kvinona. Koristi se za suzbijanje plamenjače na vinovoj lozi i krumpiru.

    Značajke proizvoda Leimay S

    • Leimay pomaže kod antisporulantnog djelovanja
    • teško se ispire oborinama
    • prikladan za antirezistentne programe zaštite
    • Leimay S se može miješati s ostalim proizvodima u zaštiti loze (Al-fosetil, folpet, cimoksanil i bakar)
    • izuzentno kratka karenca u krumpiru

    Kulture i štetni organizmi


    Rajčica (na otvorenom)

    (Solanum lycopersicum)

    Karenca: 3 dana

    Maksimalni broj tretiranja u sezoni: 3

    plamenjača

    (Phytophthora infestans)

    Primjena: u količini 0,4-0,6 L/ha. Sredstvo se primjenjuje u razdobljima povoljnima za razvoj bolesti, od faze otvaranja cvjetova do faze zrelosti plodova (BBCH 63-88), uz utrošak vode 100-600 L/ha. Sredstvo se može koristiti najviše tri puta tijekom vegetacijske sezone, uz razmak od 7-10 dana između primjena.

    Maksimalni broj tretiranja u sezoni: 3

    Patlidžan (na otvorenom)

    (Solanum melongena)

    Karenca: 3 dana

    Maksimalni broj tretiranja u sezoni: 3

    plamenjača

    (Phytophthora infestans)

    Primjena: u količini 0,4-0,6 L/ha. Sredstvo se primjenjuje u razdobljima povoljnima za razvoj bolesti, od faze otvaranja cvjetova do faze zrelosti plodova (BBCH 63-88), uz utrošak vode 100-600 L/ha. Sredstvo se može koristiti najviše tri puta tijekom vegetacijske sezone, uz razmak od 7-10 dana između primjena.

    Maksimalni broj tretiranja u sezoni: 3

    Salata (na otvorenom)

    (Lactuca sativa)

    Karenca: 3 dana

    Maksimalni broj tretiranja u sezoni: 3

    plamenjača

    (Bremia lactucae)

    Primjena: u količini 0,4-0,6 L/ha. Sredstvo se primjenjuje u razdobljima povoljnima za razvoj bolesti, od faze rozete do kraja vegetacije (BBCH 21-91), uz utrošak vode 100-400 L/ha. Sredstvo se na salati može koristiti najviše tri puta tijekom vegetacijske sezone, uz razmak od 7-10 dana između primjena.

    Maksimalni broj tretiranja u sezoni: 3

    Vinova loza (vinske sorte)

    (Vitis vinifera)

    Karenca: 28 dana

    Maksimalni broj tretiranja u sezoni: 3

    plamenjača

    (Plasmopara viticola)

    Primjena: u količini 0,375 L/ha. Sredstvo se primjenjuje u razdobljima povoljnima za razvoj bolesti, od faze drugog lista do omekšavanja („šare“) bobica (BBCH 12-83), uz utrošak vode 100-1000 L/ha. Sredstvo se na vinovoj lozi može koristiti najviše tri puta tijekom vegetacijske sezone, uz razmak od 7-10 dana između primjena.

    Maksimalni broj tretiranja u sezoni: 3

    Vinova loza (stolne sorte)

    (Vitis vinifera)

    Karenca: 28 dana

    Maksimalni broj tretiranja u sezoni: 3

    plamenjača

    (Plasmopara viticola)

    Primjena: u količini 0,375 L/ha. Sredstvo se primjenjuje u razdobljima povoljnima za razvoj bolesti, od faze drugog lista do omekšavanja („šare“) bobica (BBCH 12-83), uz utrošak vode 100-1000 L/ha. Sredstvo se na vinovoj lozi može koristiti najviše tri puta tijekom vegetacijske sezone, uz razmak od 7-10 dana između primjena.

    Maksimalni broj tretiranja u sezoni: 3

    Krumpir (na otvorenom)

    (Solanum tuberosum)

    Karenca: 7 dana

    Maksimalni broj tretiranja u sezoni: 3

    plamenjača

    (Phytophthora infestans)

    Primjena: u količini 0,4-0,5 L/ha. Sredstvo se primjenjuje u razdobljima povoljnima za razvoj bolesti, od faze prvog postranog izboja do početka žućenja listova (BBCH 21-91), uz utrošak vode 200-600 L/ha. Sredstvo se na krumpiru može koristiti najviše tri puta tijekom vegetacijske sezone, uz razmak od 7-10 dana između primjena.

    Maksimalni broj tretiranja u sezoni: 3